Uvek oblačim svetlu odeću. Mislim da dobra prezentacija čini da se gosti osećaju dobrodošlo, jer vide da ste se potrudili da izgledate dobro.
Volim da opustim svoje goste, pa uvek pripremim pića, krekere i sir, i postavim ih negde blizu ulaznih vrata. Gosti mogu da prođu do dela za obedovanje - na sredinu stola obavezno stavim neki lep aranžman (na primer, cveće ili voće), a pribor za jelo uredno rasporedim.
Ja goste rasporedim tako da sednu pored nekoga koga ne poznaju, onda ih upoznam i provedem najmanje pet minuta ćaskajući sa njima.
Jelo koje najbolje spremam je zapečena piletina sa šampinjonima. Pravi se brzo, a i lepo se slaže uz čašu vina. Za dezert možete poslužiti neki kvalitetan sladoled ili, pak, voćni tanjir, ako želite zdravu i ukusnu alternativu.
Kada su svi siti i opušteni, prelazimo u dnevnu sobu, gde pevamo karaoke - obično su na repertoaru poznati izvođači, kao što su Aba ili Vitni Hjuston. Ples se podrazumeva.
Kada dođe vreme da gosti krenu, uvek se postaram da voze samo oni koji nisu pili više alkohola nego što je dozvoljeno. Ako je neko popio koju čašu više, prespavaće kod mene.
Kažu da ništa ne može da popravi raspoloženje kao dobro prijateljstvo, pa je lepo zahvaliti se gostima na poseti. To je mali gest, ali im daje do znanja da vam je stalo do njih.
Započnite sa čišćenjem uveče, kako ne biste „pali na nos“ kada svi odu.