Kada su mi nedavno postavili ovo pitanje, odgovorio sam „Zašto ne potražite na internetu?“ Odgovor me je iznenadio, jer se činilo da je Google daje više pitanja nego odgovora. U nastavku su dva načina koja su, po mom mišljenju, najbolja.
Hlađena jaja
Dok ketler ključa, na šporet stavite posudu koja je dovoljno velika da sva jaja mogu da stanju u nju.
Pažljivo stavite jaja u posudu, ali izvadite ona koja su napukla. Nalijte vodu iz ketlera, ali nemojte sipati direktno na jaja. Uključite šporet i pustite da proključa, a zatim kuvajte 10 minuta.
Sklonite sa vatre i procedite, isperite hladnom vodom i ostavite ih da se hlade 10 minuta. Ocedite, zatim rolajte jaja po ravnoj površini i videćete koliko ljuštenje može da bude jednostavno.
Jaja na sobnoj temperaturi
Na šporet stavite posudu koja je dovoljno velika da sva jaja mogu da stanju u nju.
Pažljivo stavite jaja u posudu, ali izvadite ona koja su napukla. Prelijte hladnom vodom i ostavite da proključa. Kuvajte 8 minuta.
Sklonite sa vatre i procedite, isperite hladnom vodom i ostavite ih da se hlade 10 minuta. Ocedite, zatim rolajte jaja po ravnoj površini i videćete koliko ljuštenje može da bude jednostavno.
Kako da budete dobri domaćini
Obedovanje sa voljenima je jedna od najlepših stvari u životu, pa, ako želite da se zabavite podjednako kao i vaši gosti, pročitajte naše savete.