Nadam se da ste u prethodnim tekstovima pronašli inspiraciju i ideje šta možete da napravite od ostataka. Potražite ideje uz pomoć koji ćete iskoristiti ostatke povrća, a danas pričamo o ostacima obroka, od pečenja i zapečene testenine, do gulaša i musake. Svaka večera ima drugu šansu da bude pun pogodak!
Nije lako smisliti ostatke koji bi bili odličan toping za ukusnu picu. Isecite ostatke mesa ili povrća na sitne komade. Lično, volim da sečem crveno meso na tanke tračice i da ih prelijem sosom od belog luka i začinskog bilja ili slatko ljutog čili sosa. Piletina je odličan izbor za picu, a još je ukusnija ako je prethodno stavite u marinadu: pomešajte 1 pakovanje C Ideja za piletinu 4 vrste sira da pola šolje jogurta, i imaćete sjajnu i jednostavnu marinadu. Postoji i mnoštvo ideja za podlogu. Možete kupiti gotove podloge u prodavnici ili probati da umesto klasičnog testa koristite pita hleb ili naan. Ako ste u svom domu, zašto ne biste sami napravili podlogu? Na internetu možete pronaći mnogo recepata, a usput se možete i dobro zabaviti. Za koju god podlogu da se odlučite, za pečenje je potrebno samo nekoliko minuta. Zagrejte rernu na 200C, stavite picu na pleh i ubacite u rernu. U zavisnosti od podloge, vreme pečenja je od 4 do 10 minuta.
Dajte gulašu ili klasičnoj musaki drugu šansu! Od njih možete napraviti sasvim drugačije jelo. Ako imate gulaš sa većim komadima mesa, kratko ga izblendajte, kako bi svi komadi bili iste veličine. Prelijte kremastim pireom, izrendajte kačkavalj i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180C. Pecite dok ne bude sasvim vrelo.
Iseckajte ostatke mesa ili povrća na sitne komade, pa ih propržite u tiganju. Prelijte umućenim jajima, i dodajte začine ili sir po želji. Drugi način na koji možete obogatiti ostatke povrća jeste da ih iseckate i propržite u tiganju sa đumbirom i soja sosom. Napravite omlet, a zatim dodajte povrće pre služenja.
Želite još ideja za ukusne obroke? Posetite stranicu sa receptima na Moj Recept sajtu tako što ćete kliknuti ovde.