1. Začinsko bilje seckajte mecalunom
Teško vam je da seckate začinsko bilje nožem? Slažemo se! Probajte mecalunu na ruzmarinu. Videćete koliko je brzo i lako, a sav zeleniš će se pretvoriti u fino seckano savršenstvo.
2. Secite začinsko bilje makazama:
Ovo možete koristiti kada vam začinsko bilje ne koristi za dekoraciju. Stavite samo zeleniš u posudu, kao cveće u vazu i seckajte listiće kuhinjskim makazama.
3. Seckajte povrće sekačem za picu
Da, ovaj alat se ne koristi samo za testo i picu. Sa njim lako možete da isečete paprike, šargarepe, a krastavce čak i na listiće.
4. Seckanje cherry paradajza
Neka digne ruku onaj ko se mučio da iseče cherry paradajz ili grožđe. Imamo rešenje. Sve te klizave sastojke možete da stavite između između 2 daske. Tako ćete osigurati da se ne mrdaju (ne pritiskajte prejako da ih ne biste zgnječili). Nožem prođite između dve daske i dobićete 2 savršene polovine.
5. Sečenje lubenice:
Kako poslužiti lubenicu? Poslužite je u kockama i vaši gosti neće morati da je sami seku na kriške i umažu se. Evo kako to možete da uradite. Odsecite malo sa vrha i dna lubenice, a zatim nastavite sa ljuštenjem - trebaće vam veći nož. Zatim je presecite na pola, a onda na jednake delove. Delove poređajte na dasku za sečenje i isecite ih na kocke.
6. Savršeni žilijen
Seckanje povrća poput šargarepe i tikvice na žilijen, kako biste ih dodali u nudle je dosta teško, ali postoji rešenje i za to. Prvo, presecite povrće na pola, a zatim nožem napravite duboke rezove preko svake polovine. Rezove napravite onolike koliko želite da vam bude žilijen. Zatim uzmite ljuštilicu i oljuštite žilijen!