Pečena piletina sa garnirom
Ovo je klasično jelo koje svi vole. Sve što treba da uradite jeste da pripremite meso, uzmete kesu za pečenje, dodate brižljivo odabrane začine iz MAGGI Ideea Zilei Pile fraged packages. Odaberite beli luk i zeleniš, ili ako su vam gosti pravi gurmani, počastite ih MAGGI Idea of the Day Spicy tender chicken. Garnir prilagodite sezoni ili sopstvenom ukusu. Piletina sa kuvanim krompirom je uvek rado viđena na trpezi, ali možete isto tako odabrati i salatu ili kuvani brokoli.
Pečeni krompiri sa puterom i peršunom
Pečeni krompiri sa puterom su jelo koje smo svi često jeli u detinjstvu. Iako recept nije komplikovan, začini i način serviranja su ono što može ovo jelo učiniti nesvakidašnjim, a svakako ćete svojim gostima probuditi drage uspomene. Odaberite krompire srednje veličine i temeljno ih operite (nemojte ljuštiti). Ako koristite MAGGI Idea of the Day Pečeni krompiri sa belim lukom, jelo će dobiti poseban šmek. Deset minuta pre kraja pečenja izvadite krompire iz kese, kako bi bili spolja hrskavi, a meki iznutra. Pre serviranja dodajte malo putera i pospite svežim peršunom. Pečeni krompiri mogu biti savršen zimski obrok ili večera sa dragim osobama.
Pene arabijata iz rerne
Za ovaj recept potrebne su vam pene, sok od paradajza i luk, a ako želite da eksperimentišete, možete dodati i različite začine. MAGGI The idea of Penne Arrabbiata Day sadrži sve sastojke koji su vam dobro poznati, i od vašeg sosa će napraviti čisto savršenstvo. Uz pastu možete poslužiti i prepečen hleb sa belim lukom i parmezanom. Sve što treba da uradite jeste da isečete veknu hleba, ali nemojte razdvajati parčiće. Pospite otopljenim puterom pomešanim sa belim lukom i parmezanom. Pecite u rerni dok sir ne postane braonkast. Ukoliko ste rešili da ovo jelo bude nešto posebno, pastu prebacite u posudu za pečenje u rerni, i pospite mocarelom ili mešavinom sireva. Deset minuta u rerni, i spremno je za služenje!
Salata od pečenog povrća
Ako su vaši gosti raspoloženi za nešto drugačije, možete napraviti salatu od povrća pečenog u rerni. Uvereni smo da će ih oduševiti ukus i divne arome. Krompir možete spremiti odvojeno, sa MAGGI Ideea Zilei Potatoes. Pečeni krompiri sa belim lukom daće posebnu notu vašem jelu. Ostatak povrća odaberite prema ukusu (šargarepe, paprike, celer, isečen luk), posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem, a zatim pecite na zasebnom plehu 25 minuta. Sačekajte da se prohladi, pa pospite malo listova spanaća i feta sir, i prelijte prelivom od senfa, sirćeta i ulja. Izvanredno!
Paprike bolonjeze
Iako ovaj fantastičan sos obično služimo uz pastu, bolonjeze je sos koji se zapravo može koristiti na različite načine; potrebno je samo malo mašte i kreativnosti. Govedinu skuvajte sa MAGGI Ideea Zilei Spaghete Bolognese sauce, napunite nekoliko paprika (u svaku papriku stavite po 2-3 kašike sosa). Stavite ih na pleh, pospite sirom i za 25 minuta ćete iz rerne izvaditi sasvim nesvakidašnje jelo. Ako želite da bude zasitnije, u svaku papriku prvo stavite po kašiku obarenog pirinča, pa tek onda bolonjeze sos.
Uživamo u kuvanju!