Ovo jelo je optimizovano za 15 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:
Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.
Pomešajte samlevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da ređate: 2 kore, pa mešavinu šećera i orah i tako redom dok ne ispunite pleh. Isecite baklavu na kockice ili trougliće.
Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isečenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.
Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.
Napraviti preliv za baklavu od mešavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuvati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
Prohlađenu baklavu preliti prelivom i ostaviti da odstoji.
Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.