Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
rinflajs
Rinflajš
290 min
Srednje
Add recipe
Nazad
0g / %
0g / %
0g / %

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Rinflajš

(0)
290 Min
Srednje
Predstavljamo ti naš novi recept inspirisan vojvođanskim specijalitetom - rinflajš! Uživaj u autentičnom ukusu sastrojaka koji su uzgojeni po principima regenerativne poljoprivrede.* Okusite tradiciju na svom tanjiru, uz svaki zalogaj koji vas podseća na toplinu doma. Jednostavno jelo za pripremu sa junećim mesom, dosta povrća, sosom od rena i začinima koji upotpunjuju ukus ovom obroku. Rezultat je sočno meso sa povrćem, preliveno kremastim sosom, savršeno začinjeno Začinom C i biberom.

Sastojci

7

Ovo jelo je optimizovano za 7 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Šargarepa
100  g
Celer
50  g
Peršun
60  g
Začin C univerzalni začin kesica 250g
100  g
Paškanat
50  g
Brašno
300  ml
Mleko
2  Kg
Rozbratna
200  g
Crni luk
100  g
Puter
700  ml
Bujon

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Energija
649.19 kcal
Masti
30.06 g
Belančevina
67.24 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

290 Мinuta
  • Priprema povrća

    10 Min
    Povrće oprati i oljuštiti. Crni luk iseći na pola te na jakoj vatri opeći donji deo, pa ubaciti u blago proključalu vodu.
  • Priprema mesa

    5 Min
    Juneću rozbratnu blago isprati u toploj vodi od eventualnog viška krvi, pa staviti u supu.
  • Dodavanje povrća i začina

    5 Min
    Dodati ostatak povrća, šargarepu, paškanat i celer, i polovinu svežeg peršuna, C biber u zrnu i polovinu Začina C.
  • Kuvanje supe

    240 Min
    Kuvati 4h na veoma tihoj vatri, te sa vremena na vreme openiti supu.
  • Kremasta sos priprema

    15 Min
    Na puteru propržiti brašno, te naliti mlekom i bujonom, a nakon što prokuva dodati Ren C i Začin C. Kuvati lagano do savršeno kremaste teksture.
  • Procediti bujon i povrće

    10 Min
    Bujon procediti i odvojiti šargarepu, celer, paškanat i šargarepu. Kuvano sočno meso položiti na tanjir, sa strane položiti povrće, pa preliti sosom od rena.
  • Posluživanje uz tostirani hleb i salatu

    5 Min
    Poslužiti uz tostirani hleb sa zrnevljem i salatu od mladih izdanaka zelene salate, čeri paradajzom i začiniti balzamiko dresingom.
Rinflajš

Priprema povrća od 7

Priprema povrća Priprema povrća Priprema povrća

Povrće oprati i oljuštiti. Crni luk iseći na pola te na jakoj vatri opeći donji deo, pa ubaciti u blago proključalu vodu.

Rinflajš

Priprema mesa od 7

Priprema mesa Priprema mesa Priprema mesa

Juneću rozbratnu blago isprati u toploj vodi od eventualnog viška krvi, pa staviti u supu.

Rinflajš

Dodavanje povrća i začina od 7

Dodavanje povrća i začina Dodavanje povrća i začina Dodavanje povrća i začina

Dodati ostatak povrća, šargarepu, paškanat i celer, i polovinu svežeg peršuna, C biber u zrnu i polovinu Začina C.

Rinflajš

Kuvanje supe od 7

Kuvanje supe Kuvanje supe

Kuvati 4h na veoma tihoj vatri, te sa vremena na vreme openiti supu.

Rinflajš

Kremasta sos priprema od 7

Kremasta sos priprema Kremasta sos priprema Kremasta sos priprema

Na puteru propržiti brašno, te naliti mlekom i bujonom, a nakon što prokuva dodati Ren C i Začin C. Kuvati lagano do savršeno kremaste teksture.

Rinflajš

Procediti bujon i povrće od 7

Procediti bujon i povrće Procediti bujon i povrće Procediti bujon i povrće

Bujon procediti i odvojiti šargarepu, celer, paškanat i šargarepu. Kuvano sočno meso položiti na tanjir, sa strane položiti povrće, pa preliti sosom od rena.

Rinflajš

Posluživanje uz tostirani hleb i salatu od 7

Posluživanje uz tostirani hleb i salatu Posluživanje uz tostirani hleb i salatu Posluživanje uz tostirani hleb i salatu

Poslužiti uz tostirani hleb sa zrnevljem i salatu od mladih izdanaka zelene salate, čeri paradajzom i začiniti balzamiko dresingom.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.