C CRNI BIBER U ZRNU
Biber vodi poreklo iz vlažnih prašuma zapadne indijske obale. Crni biber je nezreo zeleni plod koji sušenjem dobija tamnu boju. Ima izražen oštar aromatični miris i oštar ljuti ukus.
C crni biber u zrnu je univerzalni začin za pripremanje svih vrsta pečenog i kuvanog mesa, gulaša, supa, marinada, soseva i mnogih drugih jela.
Kreativne i ukusne ideje za recepte za više inspiracije i raznolikosti pri kuvanju možete pronaći na https://www.mojrecept.rs/recepti/
Crni biber u zrnu
per 100g/ml | |
---|---|
Pakovanje (g) | 10 g |
Energija (kJ) | 0 kJ |
Energija (kcal) | 0 kcal |
Masti (g) | 0 g |
- od kojih zasićene masne kiseline (g) | 0 g |
Ugljeni hidrati (g) | 0 g |
- od kojih šećeri (g) | 0 g |
Vlakna (g) | 0 g |
Proteini (g) | 0 g |
So (g) | 0 g |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
NEMA |
Ne
|
NEMA | - No Values |
N / A - nije navedeno
RECEPT ZA BIFTEK SA C BIBEROM.
Potrebno: biftek 200g, C senf, C crni biber u zrnu, ulje, so.
Priprema: Biftek prethodno namazati uljem i senfom i ostaviti 1h. Uvaljati biftek u istucan biber. Ispeći na dobro zagrejanom puteru. Izvaditi biftek u tanjir. U sok od pečenja dodati još putera i po želji malo belog vina. Ostaviti nekoliko minuta i preliti meso.