Ovo jelo je optimizovano za 7 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:
Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.
Listove kupusa razlistati, te u zavisnosti od stepena kiselosti ispirati u vodi. Nakon toga listove prosušiti i one najkrupnije položiti na dnu posude kako bismo sarme zaštitili od gorenja.
Veoma sitno iseckati crni luk, te na suncokretom ulju propržiti dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso , Začin C i dinstati 5-6 minuta, odnosno dok voda iz mesa ne ispari. Dodati mleveni suvi C beli luk i slatku suvu mlevenu papriku. Dodati pirinač te kratko prodinstati. Naliti 100ml vode, pa deglazirati posudu. Nakon što se voda ukrčka, začiniti peršunom.
Mesnu smesu prohladiti, te na dasku položiti, listove kiselog kupusa.
Jednaku količinu smese rasporediti po listovima kupusa, te sa strane preklopiti, urolovati sarmicu, pa na krajevima dodatno zategnuti sarmu.
Slagati pravilnim redosledom u šerpu, te u sredinu položiti suvu slaninu isečenu na kocke i suva rebra. Zaliti sa mašću i 200ml vode.
Pokriti sa par listova kupusa preko, te poklopiti šerpu poklopcem, i peći na 140 stepeni oko 5h.
Sarme blago prohladiti te služiti sa malo krem freša, i srpskom salatom napravljenom od paradajza, krastavaca, crnog luka, ljute papričice, pa zaciniti suncokretovim uljem, solju i C persunom.
Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.