Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Postoji prostor za poboljšanje
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
švargla
Švargla
285 min
Izazovno
Add recipe
Nazad
0g / %
0g / %
0g / %

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Švargla

(0)
285 Min
Izazovno
Uživaj u svakom zalogaju prave vojvođanske švargle obogaćene C peršunom i Začinom C, uzgojenim po principima regenerativne poljoprivrede*. Oseti bogate ukuse kvalitetnih sastojaka, kreiranih sa brigom prema planeti. Baza recepta su svinjske iznutrice, koja se kuvaju u bujonu obogaćenom začinima. Nakon hlađenja, seče se na tanke komade i služi uz hrskavi hleb, pružajući autentičan ukus i teksturu koji će zadovoljiti ljubitelje tradicionalne kuhinje. * Šargarepa, paškanat i peršun su uzgajani po principu regenerativne poljoprivrede

Sastojci

30

Ovo jelo je optimizovano za 30 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
6  Kg
Svinjska obrazina
1.5  Kg
Svinjski List
40  g
Beli luk
120  g
So
120  g
Začin C univerzalni začin kesica 250g
1  l
Bujon
2  Kg
Svinjska koža
40  g
Ljuta tucana paprika

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Energija
1250.69 kcal
Masti
84.77 g
Belančevina
110.74 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

285 Мinuta
  • Kuvanje iznutrica

    240 Min
    U 15l vode potopiti sve iznutrice te, lagano krčkati 4 sata uz dodatak 1,2% soli (120g) i 1,2% Začina C (120g)
  • Priprema mesa

    10 Min
    Nakon sto se sve raskuva, glavu očistiti i prečistiti meso. Ostatak iznutrica preseckati.
  • Redukovanje vode

    5 Min
    Vodu redukovati blago i dodati zgnječeni beli luk.
  • Pravljenje švargle

    10 Min
    Odvojiti 1,5l bujona te dodati preseckane iznutrice, kozu i meso glave.
  • Dodavanje začina i oblikovanje

    10 Min
    Dodati C peršun, C biber, tucanu papriku, pa smesu staviti u kalup ovalnog oblika.
  • Sečenje i serviranje

    10 Min
    Dobro ohladiti te seći na tanje komade i služiti uz dobro prepečen integralni hleb i turšiju.
Švargla

Kuvanje iznutrica od 6

Kuvanje iznutrica

U 15l vode potopiti sve iznutrice te, lagano krčkati 4 sata uz dodatak 1,2% soli (120g) i 1,2% Začina C (120g)

Švargla

Priprema mesa od 6

Priprema mesa

Nakon sto se sve raskuva, glavu očistiti i prečistiti meso. Ostatak iznutrica preseckati.

Švargla

Redukovanje vode od 6

Redukovanje vode

Vodu redukovati blago i dodati zgnječeni beli luk.

Švargla

Pravljenje švargle od 6

Pravljenje švargle

Odvojiti 1,5l bujona te dodati preseckane iznutrice, kozu i meso glave.

Švargla

Dodavanje začina i oblikovanje od 6

Dodavanje začina i oblikovanje

Dodati C peršun, C biber, tucanu papriku, pa smesu staviti u kalup ovalnog oblika.

Švargla

Sečenje i serviranje od 6

Sečenje i serviranje

Dobro ohladiti te seći na tanje komade i služiti uz dobro prepečen integralni hleb i turšiju.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.