Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Svinjski kare sa povrćem
130 min
Srednje
Add recipe
Nazad
22 15.8g / 22%
44 67.9g / 44%
34 54g / 34%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
    Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
     

  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Svinjski kare sa povrćem

(0)
130 Min
Srednje

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
750  g
Svinjski kare
5 
Krompira
2 
Mladi luk
300  g
Beli Šampinjoni
3 
Šargarepa
1  c
Kukuruz
0.5  c
Grašak
3  Češanja
Beli luk
5  g
10  ml
Soja sos
1  sup. Kašika
Suncokretovo ulje
200  ml
Voda

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
67.91 g
Energija
610.12 kcal
Masti
15.88 g
Belančevina
54 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

130 Мinuta
  • Korak 1

    60 Min
    Operite svinjski kare pa zasecite do kostiju i začinite začinom C, seckanim belim lukom i C biberom. Stavite u vatrostalnu tepsiju, dodajte 300 ml vode i preliti meso sa uljem. Staviti da se peče sat vremena u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
  • Korak 2

    10 Min
    Dok se meso peče pripremite povrće. Krompir i šargarepu očistite i isecite na krupne komade. U jednu činiju stavite krompir i šargarepu, dodajte grašak i kukuruz, pa u činiju dolijte 200 ml vode.
  • Korak 3

    30 Min
    Otvorite rernu, okrenite svinjski kare, pa dodajte povrće. Povrće iz činije istresite oko mesa. Zatvoriti rernu i nastavite pečenje narednih 30 minuta.
  • Korak 4

    30 Min
    Nakon 30 minuta opet okrenite meso i dodajte šampinjone i prelijte soja sos samo preko mesa pa pecite još 30 minuta. Ukus dobro pečenog mesa i povrća će vas oduševiti!
Svinjski kare sa povrćem

Korak 1 od 4

Korak  1 Korak  1 Korak  1 Korak  1 Korak  1
Sastojci: C Mleveni crni biber kesica 20g, Kare

Operite svinjski kare pa zasecite do kostiju i začinite začinom C, seckanim belim lukom i C biberom. Stavite u vatrostalnu tepsiju, dodajte 300 ml vode i preliti meso sa uljem. Staviti da se peče sat vremena u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Svinjski kare sa povrćem

Korak 2 od 4

Korak  2 Korak  2 Korak  2 Korak  2
Sastojci: Šargarepa, Kukuruz, Grašak, Krompir

Dok se meso peče pripremite povrće. Krompir i šargarepu očistite i isecite na krupne komade. U jednu činiju stavite krompir i šargarepu, dodajte grašak i kukuruz, pa u činiju dolijte 200 ml vode.

Svinjski kare sa povrćem

Korak 3 od 4

Korak  3
Sastojci: Kare, Šargarepa, Kukuruz, Krompir, Grašak

Otvorite rernu, okrenite svinjski kare, pa dodajte povrće. Povrće iz činije istresite oko mesa. Zatvoriti rernu i nastavite pečenje narednih 30 minuta.

Svinjski kare sa povrćem

Korak 4 od 4

Korak  4
Sastojci: Čen belog luka, Mladi luk, Sos Od Soje, Šampinjoni

Nakon 30 minuta opet okrenite meso i dodajte šampinjone i prelijte soja sos samo preko mesa pa pecite još 30 minuta. Ukus dobro pečenog mesa i povrća će vas oduševiti!

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.